StudioLOL

StudioLOL

Activiteiten: IT diensten

Aard van onze dienstverlening: Audit / Outsourcing

StudioLOL is een communicatie-agentschap, actief op het gebied van webontwikkeling en webhosting.

Na een aantal opdrachten om technische problemen aan hun hosting infrastructuur op te lossen, kregen we de kans onze samenwerking uit te breiden door hen een volledige outsourcing van hun webhosting en aanverwante activiteiten voor te stellen.

Wij zijn begonnen met een audit van de originele infrastructuur, die gebaseerd was op een reeks servers voor heterogene configuratie, die bij meerdere grotere hosts gehuurd werden. Wij hebben een nieuwe architectuur voorgesteld en zijn vervolgens voortgegaan de verschillende diensten nodig voor de activiteiten van StudioLOL op de infrastructuur van CSD Solutions te consolideren.

Voor een grotere flexibiliteit hebben we een beroep gedaan op virtualisatie (KVM) op de server gewijd aan StudioLOL.

Onze tussenkomst ging veel verder dan de loutere levering van de omgevingen, wij hebben zelf ook de overdrachtswerkzaamheden naar de nieuwe servers uigevoerd.

Naast de traditionele LAMP server (voor Linux, Apache, MySQL, php, d.w.z. een Apache HTTP server met ondersteuning voor PHP taal op een LINUX besturingssysteem alsook een basisserver voor MySQL gegevens) beheren wij ook de e-mail infrastructuur van StudioLOL en haar klanten. Deze bestaat uit een groupware Zimbra server. Een beheersserver voor online publiciteitscampagnes OpenX en een mailing-lists systeem OEMPro maken eveneens deel uit van de oplossing.

Voorts staan wij in voor de monitoring (Icinga en munin) en de back-up van gegevens naar een externe site (met systeem stand-by).